572 ezer liter olaj ömlött az óceánba

Hatalmas olajszőnyeg alakult ki a dél-kaliforniai partvidéken egy tengeralatti olajvezeték szivárgása miatt – közölték vasárnap az amerikai hatóságok.

A tájékoztatás szerint több mint 572 ezer liter olaj szivárgott a Csendes-óceánba. A szennyezés miatt le kellett zárni a Los Angelestől délre található Huntington Beach településének strandjait.

Katrina Foley, Orange megye vezető tisztségviselője a Twitteren partra mosott halott madarakról és halakról számolt be. Az olaj szombaton ömlött ki egy vezetékből, amely több kilométerre található a partvonaltól. A térségben több tengeri olajfúrótorony is található.

„Mindennek visszafordíthatatlan hatása van a környezetre” – hangsúlyozta Foley. Mint írta, az olajszennyezésnek az Elly olajfúrótoronyhoz van köze. Hozzátette, hogy a szennyeződés Huntington Beach mólójától egészen Newport Beach településig húzódik a mind a szörfösök, mind a napozók körében közkedvelt partszakaszon.

Foley közölte azt is, hogy az olaj beszivárgott a Talbert lápvidékre is, jelentős károkat okozva a környezetvédelmi területen

AZ AMERIKAI PARTI ŐRSÉG SZERINT AZ OLAJSZŐNYEG HARMINCHÁROM NÉGYZETKILOMÉTERNYI TERÜLETET BORÍT.

A hatóságok önkéntesek közreműködésével próbálják megakadályozni, hogy a szennyeződés tovább hatoljon a lápvidékre, illetve a Bolsa Chica ökológiai rezervátumba.

A szivárgást időközben megszüntették, de a további javítási munkálatokra lesz szükség a vezetéken.

Forrás: portfolio.hu
Kép: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük