7 milliárdnyi fejlesztési forrás érkezik megyénk településeire

Mintegy 7,2 milliárd Ft-os fejlesztésre nyílik lehetőség a megye 43 településén a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban született új Irányító Hatósági döntések nyomán.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a TOP Plusz végrehajtása Komárom-Esztergom megyében. A 2021-27-es fejlesztési időszak végrehajtása már javában folyik. A mai napig 154 támogatási kérelem került benyújtásra a megyében – közölte Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A benyújtott kérelmek feldolgozása folyamatos, a TOP Plusz végrehajtása során idáig 32 támogatói döntés született, több mint 5 milliárd Ft összeggel, a mai napon pedig újabb 46 döntésről adhatunk hírt, amelyek 43 települést érintenek, mintegy 7,2 milliárd forint támogatással.

Az idén tavasszal meghozott döntéseknek köszönhetően többek között a belterületi csapadékvízelvezetés javítását, a közintézmények épületenergetikai korszerűsítését, óvodai és bölcsődei fejlesztéseket célzó projektek megvalósítása kapott zöld utat. Ezek a támogatások már megérkeztek a projektgazdákhoz.

A mostani szakaszban főként a szabadidőt, művelődést, sportolást szolgáló létesítmények fejlesztési elképzelései nyertek támogatást, de például a csapadékvíz elvezetés, az egészségügyi ellátás és a kerékpárutak fejlesztésére is érkezik forrás.

Az eseményen jelen voltak megyénk országgyűlési képviselői: Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és Erős Gábor, akik ismertették a fejlesztési térségeket érintő támogatott projekteket, és gratuláltak a sikeresen pályázó települések képviselőinek.

A megyei közgyűlés elnöke elmondta még, hogy a november 29-éig beadott TOP Pluszos pályázatokban december 22-éig döntés várható, ami további településeknek hozhat jó hírt, mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

A településekről és a támogatásról bővebb információt a mimegyenk.hu oldalon tatálnak.

Forrás: mimegyenk.hu
Kép: facebook.com/komarom.esztergom.megye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük