A Megye nagyvállalkozása: Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft.

A szakmai zsűri javaslata és a megyei közgyűlés döntése alapján 2021-ben a Komárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása kitüntető címet a Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft. kapta.

A díjat a gazdasági fejlődését elősegítő, az autóipari műanyag termékek gyártása területén kifejtett kiváló gazdasági teljesítménye elismeréseként adományozták, amit Csöngei Zoltán vett át.

A Kayser Automotive Hungária Kft. már évek óta megbízható fejlesztője és szállítója az autóipari cégeknek. A cég székhelye az észak-németországi Einbeckben található, ezen kívül még nyolc gyártó üzemmel rendelkezik a világ különböző pontjain. A Kayser cégcsoport által gyártott és kínált kiváló minőségű, motortérbe beépíthető alkatrészek (mint pl. levegőcsatornák, gyorscsatlakozók, üzemanyagszűrők, üzemanyag-vezetékek, motortéri vákumvezetékek, elektromos és pneumatikus szelepek) ismertek szinte minden európai, ázsiai és amerikai autóipari gyártó és beszállító cég számára.

A cég a komáromi ipari parkban található és egyben a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. A Kaysernél jelenleg több mint 400-an dolgoznak és többlépcsős motiválási tervet valósítanak meg annak érdekében, hogy az álláshelyeiket keresetté tegyék. A komáromi gyárában a munkatársak azon dolgoznak, hogy a megrendelők igényeihez igazodó minőségben állítsák elő a legfőbb profilba tartozó vákum-, üzemanyag- és fékrásegítő vezetékeket és levegőcsatornákat.

A városvezetés támogatását az elmúlt években folyamatosan érezték és ez is közrejátszott abban, hogy a Kayser csoport még 2011-ben a komáromi telephely fejlesztése mellett tette le voksát. Igyekeznek Komáromban megtermelni, minőségi és precíz munkával kiszolgálni egyrészt a németországi, másrészt pedig a közép-kelet európai autógyárak alkatrészigényeit.

Forrás és kép: mimegyenk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük