A megyéért tevékenykedők kaptak elismerést

Rangos elismerésekkel jutalmazták a kiemelkedő gazdasági szereplőket, illetve a megye mentődolgozója, rendőre, és tűzoltója cím is gazdára talált a Megyei Önkormányzati Hivatalban. A díjakat a szakmai zsűri javaslata és a megyei közgyűlés döntése alapján ítélték meg a kitűntetetteknek.

Összesen 17 címet adtak át. A kilenc kategóriában adományozható Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet a 2020. évi tevékenység alapján ítélték oda. A megye agrárvállalkozása az esztergomi Hámory Áron Ottó, a megye egyéni vállalkozója díjat a dorogi Hervai Ferenc nyerte el.

A megye kisvállalkozása az esztergomi Rizzoni Kft. lett, a megye gazdaságáért Életműdíjat az esztergomi Kárpát Csaba mérnöknek ítélték oda. A megye nagyvállalkozása kitüntető címmel az ácsi Hartmann Hungary Kft. tevékenységét ismerték el, a megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata a komáromi SK Battery Hungary Kft. A megye kézműveseként a tatai Molnárné Tamás Anettát ismerték el, a megye középvállalkozása cím a tatabányai Aladdin Nagy Kft.-hez került. Kovács Károly a tatabányai KOVAS Kft. képviseletében a megye szakképzője kitüntető címet vehette át. A gazdaság kategóriában idén különdíjat is átadtak, amit a környei méhész, Simonné Venter Éva kapott.

A további elismerések a 2021-es esztendőhöz kötődnek. A megye vám- és pénzügyőre 2021. kitüntető címet kapott Benke Viktor, pénzügyőr alezredes, a megye rendőreként Dr. Madari Csaba rendőr ezredes nyert elismerést. Nagy Aladár, a Dadi Polgárőr Egyesület elnöke a megye polgárőre, Haris Róbert, a bábolnai mentőállomás mentőtechnikusa a megye mentődolgozója kitüntető cím büszke birtokosa lett.

Sport témakörben két elismerés „talált gazdára”, a megye sportjáért – 2021. kitüntető díjat a tatai Domonkos Ágnes, a megyei Fogyatékkal Élők Sportjáért díjat a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete Csörgőlabda Szakosztálya kapta.

A megyei közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” a hátrányos helyzetű cigány származású gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők elismerésére. Az idei évben ezt az elismerést az esztergomi Sztojka Attila kapta, aki ez év augusztusától a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosként folytatja évtizedes segítő munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük