A TSC Geotech atlétái a hetedik helyen végeztek a Csapatbajnokságon

A TSC Geotech atlétái a hetedik helyen végeztek a Csapatbajnokságon, Lesti Dia 660 centiméterrel győzött a női távolugrásban.

Lesti Dia 660 centiméteres ugrással győzött a felnőtt Csapatbajnokság női távolugró számában, a Székesfehérváron megrendezett atlétikai versenyen. Ez az eredmény a tokiói olimpián az első nyolcba repíthette volna a fiatal tatabányai atlétát, aki a jelek szerint reményteljesen fejlődik és szerepel a versenyeken. A ’fehérvári Csapatbajnokságon többen is értek el kiemelkedő eredményt, hiszen Salamon Zoltán elégedetten nyilatkozott a versenyt követően.

A TSC Geotech a székesfehérvári ARAK csapatával közös csapatban indul évek óta a Csapatbajnokságon. Bíztunk abban, hogy sportolóink helyt állnak, és meg tudjuk ismételni a tavalyi teljesítményünket”

– értékelt Salamon Zoltán, aki hozzátette:

Sajnos az ARAK csapatából három meghatározó versenyző kiesett sérülés miatt, ezért rögtön hetven pont mínusszal kezdtünk, de sportolóink nagyon jól szerepelve a hetedik helyen végeztek a közös csapattal. A tatabányai fiatalok közül elsősorban az ugrók szerepeltek kiemelkedően, hiszen sok pontot és kimagasló eredményt is hoztak a csapatnak. Lesti Dia igazán kiugróan teljesített, hiszen 660 centis távolugrása elképesztően komoly eredmény, főleg az idény vége felé közeledve. Hármasugrásban Áts Viki is hozta a tőle elvárható teljesítményt, és nyerte a lányok versenyét, amiben Hoffer Krisztina hatodik lett. A fiúknál Salamon Andris távolugrásban elért ezüstérmes teljesítménye dicsérendő, de Gerics Roland ötödik helye is szép eredmény. A többiek, a középtávfutó lányok és a fiúk is szépen szerepeltek, hiszen ifjúsági atlétákként álltak helyt a felnőttek mezőnyében. Megemelhetjük a kalapunkat, hiszen a hozzáállásuk és a küzdőszellemük kiváló volt.

Forrás: TSC Facebook oldala (facebook.com/TSC1910)
Kép: Nemzeti Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük