Átadták az esztergomi Máltai Játszóteret

Esztergomi helyszínnel bővült a Szerencsejáték Zrt. „Játék összeköt!” programja, melynek köszönhetően 2017 óta összesen immár tizenöt budapesti és vidéki befogadó játszótér épült meg országszerte.

Az Esztergom, Kőrösy László utca 14. szám megépült befogadó játszótér tematikájának középpontjában a magyar mesék állnak. A téma kötetlensége és a terület nagysága lehetővé teszi, hogy több kedvenc magyar mesefigura is megjelenjen a játszótéren. A „modern-mesék” (Bogyó és Babóca), a „népmesék” (népmesei virágmomentumok) és az „örökzöld mesék” (Kockásfülű Nyúl, Mézga család, Nagy Ho-ho-horgász) altéma 3-3-5 darab játékelemet ölelnek fel, amelyek kiválasztásánál azon túl, hogy a fogyatékossággal élő (atipikus) és ép (tipikus) gyermekek együtt tudjanak játszani, szempont volt az is, hogy minél szélesebb korosztály érdeklődésére számot tartó elemek kerüljenek telepítésre.

Hernádi Ádám polgármester az átadón elmondta, hogy Esztergomban is ígéretesek a demográfiai adatok, egyre több gyermek születik, ezért is nagy szükség van a szabadtéri játszóhelyekre. Külön öröm, hogy itt egy befogadó játszótér valósult meg, fontos, hogy a gyermekeknek megadjuk azokat az alapokat, amire szükségük van az egészséges testi-lelki fejlődéshez.

A már elkészült, a mostani átadásával együtt tizenöt befogadó játszótér (Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerület, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom) mellett idén – a tervek szerint – további létesítmények nyitják meg kapuikat: egy Győrben, egy Egerben, egy pedig Nyíregyházán.

(infoesztergom.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük