Autó helyett, menj gyalog!

Az autómentes nap az európai mobilitás hét része, melyhez Komárom városa immár tizedik alkalommal csatlakozik. Ez az egyik legnagyobb közlekedéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kampány Európában. A program fő célja a környezetbarát közlekedés népszerűsítése. 

Havran-Tóth Bernadett, környezetvédelmi referens elmondta: Komáromban szeptember 17-én, pénteken tartják a központi rendezvényt, melynek az új Nonprofit Szolgáltató Ház udvara és parkolója ad otthont.

A délelőtt folyamán az óvodásokat, délután pedig az általános iskolásokat várjuk szeretettel, hiszen számos érdekes programmal készültünk számukra

– mondta Havran-Tóth Bernadett.

Bemutatót tart a Street Generations, különféle akadálypályák is várják a résztevőket, valamint a „trükkös kerékpárok” kipróbálására is mód nyílik.  A rendezvényen közreműködik a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. tagjai, – akik egy szemetesautót is magukkal hoznak, melyet a gyerekek megtekinthetnek – valamint a rendőrség is sok érdekességgel készül. A Tóparti lakótelepen és a Méntelepen egy-egy ugróiskola is felfestésre kerül, melyek a helyszínen maradnak, így a gyerekek a későbbiekben is kedvükre használhatják azokat. 

Az autómentes napot követően, szeptember 19-én és 25-én kerékpáros túrákat szervezünk városunkban, melyekre szintén nagy szeretettel várunk mindenkit

– emelte ki a környezetvédelmi referens, aki arról is tájékoztatott, hogy az érdeklődők Komárom Facebook-oldalán minden információt megtalálnak a túrákkal kapcsolatban. 

A zöld programhoz kapcsolódik a már átadott KOMBIBike kerékpár és elektromos kerékpárkölcsönző, illetve napjainkban fejeződik be az autóbusz végállomás felújítása is. Egy határon átnyúló pályázatnak köszönhetően pedig elektromos busz is közlekedik majd Észak- és Dél-Komárom között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük