Hamarosan megvalósul az Oroszlányi Bányászati Múzeum fejlesztése

A TOP_Plusz keretében hamarosan megvalósul az Oroszlányi Bányászati Múzeum aktív és ökoturisztikai attrakcióinak fejlesztése.

A beruházás keretében elkészül a Múzeum területén belül megtalálható 600 mm nyomtávú bányavonat kisvasúti pályájának bővítése, egy kerékpáros szerviz pont, kerékpáros mosó és pihenő, valamint e-bike töltő kialakítása, mezítlábas  park létrehozása; négy, eltérő hosszúságú és vonalvezetésű futó/gyalogos útvonal kijelölése; a Majki  XX/A aknánál is használt, eredeti bányabéli “népes” vagon felújítása és egy átalakított, üzemképes “nyitott” személyszállító vagon beszerzése; Kaland pince – a bányában előfordult veszélyhelyzetre,  üzemzavarra épülő játék – létrehozása; Sétáló Arborétum kialakítása a Múzeum területén belül a természetes növényvilág bemutatásával.

A fejlesztés célja, hogy a megye és ezen belül Oroszlány- Majkpuszta természeti és kulturális  örökségére építve olyan beruházás valósuljon meg, mely a meglévő attrakciók, turisztikai célpontok szolgáltatásait bővíti, fejleszti, új szolgáltatásokat hoz létre, elősegítve ezzel Oroszlány, a járás, a megye  fejlődését, megismerhetőségét, hozzájárulva a térség gazdasági teljesítményéhez. A beruházás várható befejezési dátuma 2025. december 3.

Kép: programturizmus.hu