Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Baj és Héreg

Baj és Héreg önkormányzata kapta a megyei Idősügyi Tanács által alapított Idősbarát Önkormányzat Díjat, melyet a tavalyi alapítás óta elsőként adnak át Héregen, szeptember 24-én.

Az elismeréssel az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja díjjal jutalmazni a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács. Az a cél, hogy az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét elismerje, hozzájáruljon a helyi szintű aktív időspolitika megerősítéséhez, a helyi idősügyi tevékenység segítéséhez.

A díjat a megyei Idősügyi Tanács évente ítéli oda, mely az erkölcsi elismerés és az oklevél mellett 100 ezer forintos pénzjutalommal jár. A díj átadására minden évben az Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor. Elsőként Héregen adják át a házigazda díját, a héregi nyugdíjas klub jubileumi ünnepségén.

A megyei Idősügyi Tanács Popovics Györgynek, a megyei közgyűlés elnökének a kezdeményezésére jött létre 2019-ben, az Idősek Világnapján. A cél egy olyan fórum létrehozása volt, mely a megyében élő időskorúak érdekeit feltárja, megfogalmazza és képviseli, s ahol az érintettek az őket leginkább érintő kérdésekben el tudják mondani véleményüket.

A megyei Idősbarát Önkormányzat Díjat Romanek Etelka, a megyei önkormányzat alelnöke kezdeményezésre alapították. Az elismerés két kategóriában adható az 1500 fős lakosságszám alatti, valamint az 1501-6000 fős lakosságszámú települések számára.

Forrás / Kép: KEMÖH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük