Jövőre már lesz külföldi nyelvtanulási program

A tervek szerint a támogatásban részesülő diákok 2022 nyarán utazhatnának – tájékoztatta a Tempus Közalapítvány az MTI-t.

A program pályázati felülete – www.knyp.hu – hamarosan mindenki számára elérhetővé válik, így még a pályázat 2022. februári megnyitása előtt lehetőség nyílik a programban részt vevő külföldi nyelviskolák megismerésére és az utazás megtervezéséhez szükséges információk megszerzésére.

A kormány kiemelt célja az esélyegyenlőség, ezért a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók kiegészítő támogatásra is pályázhatnak.

A program kedvezményezettjei a 9. évfolyamos gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi, valamint a 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi, továbbá a technikumi 11. vagy választható jelleggel a 12. évfolyamos tanulók, akik alanyi jogon vehetnek részt angol, német vagy francia nyelvi képzésben.

A kedvezményezett tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelviskolai, vagy csoportos partneriskolai programban vehetnek részt, amelynek teljes költségét a kormány biztosítja. A támogatás elnyerésére pályázni kell.

(MTI, Fotó:origo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük