Kisorsolták a 14. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

Október 2-án és 3-án a lovas megmérettetésen 60 magyarországi és határon túli település lovasa versenghet a leggyorsabbnak járó elismerésért a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

Lázár Vilmos, a vágta elnöke az ünnepélyes sorsoláson az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal kapcsolatban elmondta, “a lovassport kötelez, a ló nem olyan sporteszköz, amelyet szögre lehet akasztani, a lónak lételeme a versenyzés. Ezért megpróbáltuk +kimaxolni+ a lehetőségeket, hogy meg tudjuk rendezni a versenyeket”. 

A Nemzeti Vágtát minden évben a magyar történelem egy kiemelkedő alakja emlékének szentelik. Idén Zichy Karolina és Zichy Antónia előtt tiszteleg a rendezvénysorozat. Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kifejtette, idén több újítás is lesz a versenyen. Ezúttal 60 település vesz részt a megmérettetésen. A szombati napon ötfős előfutamokon vesznek részt a lovasok, 2,5 kört futnak a pályán. A 12 előfutam győztese automatikusan középdöntőbe jut, valamint az utánuk következő 12 legjobb időeredményt elért lovas is továbbjut a középdöntőbe, ahol 3,5 kör a táv. Az öt középfutam győztese jut aztán tovább a vasárnap esti döntőbe. A kishuszár vágtán a korábbi 18 helyett 25 versenyző lovagolhat a Hősök terén. Lesz fogatvágta, huszár és hagyományőrző felvonulás, kocsitoló verseny, a nemzeti díszegység bemutatója és visszatér a jótékonysági sztárfutam is. A közönség láthatja többek között a Kassai Lovasíjászat bemutatóját is.

Forrás:MTI
Kép: pannonrtv.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük