Magyar találmány segít a laktózérzékenyeknek

Németh Zoltán agrármérnök két fiával és kutatásfejlesztői csapatával kísérletezett ki egy különleges tejhelyettesítő technológiát. Tojásfehérje-apból mások mellett tejet, túrót, tejfölt és a vajkrémet kiváltó fehérjeforrásokat készítenek, így biztosítva lehetőséget a laktózérzékenyek és a sportolók teljes értékű táplálkozásához.

A fehérjék elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásnak. Ugyanakkor jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is. Alternatívák napról napra jelennek meg, ugyanakkor ezek többnyire növényi alapúak, magas szénhidrát tartalommal. Erre lehet megoldás a ToTu.

(Híradó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük