Megjelent a kis falvak vállalkozásainak újraindulását segítő program harmadik felhívása

A Magyar Falu programban vissza nem térítendő támogatásokra lehet pályázni, november 9-től – közöle az Innovációs és Technológia Minisztérium. A programban 2-10 millió forint közötti összegekre pályázhatnak az 5000 lakosúnál kisebb településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások.

A támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható. Részlegesen támogatható a munkavégzéshez szükséges feltételek megteremtésére, valamint gyártási licenc és know-how, illetve immateriális javak beszerzése és az információs technológia-fejlesztése is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható bérköltség, sőt a projekt-előkészítés és projektmenedzsment is. A pályázó vállalkozásoknak minimum 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük és állományi létszámuk minimum 1 fő lehet.


A támogatási kérelmek beadására 2021. november 9-től 2021. december 9-ig van lehetőség. A további részleteket a felhívás tartalmazza, amely a https://www.palyazat.gov.hu oldalon érhető el.

(MTI, Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük