Megnyílt a kistelepülések cégeinek szóló pályázat

A legkisebb hazai településeken működő, legkisebb vállalkozások november 9-től újabb 18,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A programra 2021. december 9-ig nyújthatnak be kérelmet az 5000 fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások 2-10 millió forint közötti támogatásra.

PROJEKTMÉRETTŐL FÜGGŐEN ÚJABB 1800-4000 VÁLLALKOZÁS TÁMOGATÁSÁRA LESZ LEHETŐSÉG – hívta fel a figyelmet György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A TÁMOGATÁS FORMÁJA VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ, intenzitása maximum 70 százalék, vagyis minden 100 forint beruházásnál 70 forintot átvállal az állam, a lehívható előleg mértéke 50 százalék. 

A támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható. Részlegesen támogatható a munkavégzéshez szükséges feltételek megteremtésére, valamint gyártási licenc és know-how, illetve immateriális javak beszerzése és az információs technológia-fejlesztése is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható bérköltség, sőt a projekt-előkészítés és projektmenedzsment is.

A PÁLYÁZÓ VÁLLALKOZÁSOKNAK MINIMUM 1 LEZÁRT ÜZLETI ÉVVEL KELL RENDELKEZNIÜK és állományi létszámuk minimum 1 fő lehet.

Forrás: portfolio.hu
Kép: adotanacsonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük