Megújult a környei református templom és parókia

November 20-án, szombaton hálaadó istentiszteleten emlékeztek meg a környei református templom évek óta zajló építési munkálatairól. Az eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Beke László polgármester, valamint a gyülekezet tagjai vettek részt.

A templom és a konferenciatelep megújulásának összköltsége közel 80 millió forint volt. Az egyházközség terveinek megvalósítását különböző pályázati források és a környei önkormányzat segítette, melynek köszönhetően a református templom és a mellette lévő parókia kívül-belül megújulhatott.

A felújítás 2013-ban kezdődött az udvar növényzetének rendezésével. Kicserélték a templom nyílászáróit. A lelkészi hivatalba és gyülekezeti terembe új aljzatbeton és járólap került. A parókia belső felújítása 2015-ben kezdődött a konyha, fürdőszoba és fűtésrendszer korszerűsítésével. A következő évben a templomtetőt újították fel és szigetelték, majd a templom falának vizesedését szüntették meg injektálással. Új szószék készült. A külső szigeteléssel, színezéssel párhuzamosan kicserélték a toronyablakokat, párkányokat, és a kerítést is. A 2020-as év zárásaként a parókia is magára ölthette azt a színt, amit a templom, egy réteg szigetelés kíséretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük