Megújult egy gondozási egység a Csillagsziget Bölcsődében

Közel 200 négyzetméteren újult meg egy gondozási egység a Csillagsziget Bölcsődében, ahol folytatódnak a tervezett fejlesztések. 2019-ben a játszóudvar mellett már felújítottak egy gondozási egységet, ezt követte most egy másik épületrész modernizálása. A több, mint 18 millió forintos beruházást az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosította.

Fekete Éva intézményvezető elmondta, hogy a teljes felújítás két csoportszobát érintett: a gyermek fürdőszobát és öltözőt, a babakocsi tárolót valamint a fejlesztő szobát is. A munka nyomán megújultak a falburkolatok, a padlózat, a vízvezeték-rendszer, a fűtéscsöveket a falba helyezték, átalakították a fürdőszoba berendezését biztonságosabbá téve ezzel az ellátást, színes csempék kerültek a falra, s új bútorokat és szőnyegeket vásároltak.

A teljesen megváltozott, modern és harmonikus tér kialakításába bevonták a gyermekeket is, a színek kiválasztásában ugyanis a kicsik is részt vettek.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a körzet önkormányzati képviselője a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Tata korábban elnyerte a Gyermekbarát Város és a Gyerekbarát Település címeket, ez pedig többek között annak is köszönhető, hogy a városunkban működő, a gyermekek nevelését szolgáló intézményi hálózatot az önkormányzat folyamatosan segíti és támogatja. Ez az újabb bölcsődei fejlesztés a szülőknek, a nevelőknek és a gyermekeknek egyaránt fontos, hiszen a magasabb minőségű infrastrukturális háttér jótékonyan járul hozzá a nevelő munkához.

Az intézményben Rigó Balázs alpolgármester szeptember 9-én elmondta: – Az ilyen jellegű helyi, illetve központi költségvetésből megvalósult vagy jelenleg is zajló tatai fejlesztések összhangban vannak a Gyermekbarát Város Program valamint a kormányzat azon célkitűzéseivel, melyek a családok támogatására és az oktatási-nevelési infrastruktúra fejlesztésére irányulnak. Rigó Balázs kiemelte, hogy Újhegyben jelenleg egy 36 férőhelyes bölcsőde épül, tavaly energetikailag és belső tereiben is megújult a Szivárvány Óvoda, a tatai óvodákban folyamatosak a kisebb léptékű fejlesztések, a Kőkúti Iskola konyhájának felújítási munkája a végéhez közeledik, a Bláthy Iskolában lezajlott többek között az elektromos hálózat valamint a homlokzati nyílászárók cseréje amit belső megújulás illetve eszközbeszerzés is kiegészített, a Jázmin Iskolában tavaly belső korszerűsítésre és udvarfelújításra került sor, egy teljes körű nagy volumenű fejlesztés zajlik most a Vaszary Iskolában és a Jávorka Iskolában is folynak jelenleg felújítási munkák. A város oktatási infrastruktúrája tehát folyamatosan fejlődik, ami indokolt is, ugyanis egy friss felmérés szerint Tatán a 0-17 éves korosztály aránya az országos átlagnál nagyobb mértékben növekszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a tatai családok vállalnak gyermekeket, és jó szívvel veszik igénybe a helyi intézményeket, melyek korszerű, biztonságos és egészséges feltételek mellett várják a gyermekeket – fogalmazott Tata alpolgármestere.

A Csillagsziget Bölcsődében folytatódik a megújulás, hiszen a tervek szerint egy harmadik gondozási egységet is felújítanak majd, valamint zajlik az intézmény konyhájának bővítése és korszerűsítése.

Forrás / Kép: Tata Város közösségi oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük