Megyénkből is lehet már pályázni a napelemes rendszerek telepítésére

Elindult ugyanis a lakosságot érintő zöldítési projekt, amelyben napelemek mellett nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez és akkumulátor telepítéséhez lehet forrást igényelni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel. A felhívás először a Komárom-Esztergom, illetve a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében élők számára nyílik meg.

A kormány célul tűzte ki, hogy hazánk 2050-re klímasemleges országgá váljon, így a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően jelentősen növelik a napenergia-termelést, és tíz év alatt meghatszorozzák a kapacitást, amihez jelentős állami támogatást kívánnak biztosítani – emelte ki Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a közlemény szerint.
Felhívják a figyelmet arra, hogy a pályázatok benyújtásának sorrendje nem számít, ugyanis minden, határidőn belül benyújtott kérelem elbírálásra kerül.  
Az elbírálás objektív pontozásos rendszer alapján történik, amely előnyben részesíti a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket. A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval, ez azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem kedvező elbírálását.    

napelem.palyazat.gov.hu oldalon a teljes pályázati felhíváson és mellékletein kívül megtalálható a regisztrált kivitelezők listája. Emellett a pályázat benyújtásában ingyenes segítséget kapnak a pályázók a Széchenyi Programiroda regionális irodáiban, illetve további kérdéseikkel vagy segítségért az ÉMI Nonprofit Kft ügyfélszolgálatához is fordulhatnak a nap@emi.hu e-mail címen vagy a 06-30-705-2388 telefonszámon – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

(MTI Fotó:villanylap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük