Nem lesz kész tanévkezdésre a tatai Vaszary iskola

Bencsik János, a tatai medence parlamenti képviselője a közösségi oldalán azt írta, hogy a régi kaszárnyaépület födéme gyakorlatilag elkorhadt. A szakértők elsődleges vizsgálatai szerint a károsodások hosszú évtizedeken át tartó elavulás – farontó bogarak, korhadás -, továbbá a korábban nem kellő alapossággal végzett kivitelezési hibákból fakadóan álltak elő. Az épületrész helyreállítása csak a födém teljes cseréjével, új tetőszerkezet építésével valósítható meg.

Ennek költségeit azonban a rendelkezésre álló pénzügyi források nem tartalmazzák, ezért pótelőirányzat biztosítására van szükség, melyről a kormánynak kell majd döntenie. Mindez azt jelenti, hogy az iskola e része csak a 2022/23-as tanévben tudja vissza fogadni a diákokat. Az idei tanévben két évfolyam diákjai az iskolához közeli közintézményekben fogják tanulmányaikat végezni. Az iskola vezetése erről már tájékoztatta az érintett szülőket.

Mint ismeretes, az EU és a Kormány támogatásával nyár elején felújítási munkálatok indultak a tatai Vaszary János Általános Iskolában. Az Országgyűlés tér felőli oldalon – ez volt a régi polgári leány iskola – az eredeti tervek szerint halad a kivitelezés. Oda a diákok szeptember második felében vissza is térhetnek. Emellett megkezdték a tornaterem bővítésének előkészületeit is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük