Péntektől újra igényelhető a Diákhitel Plusz

A tavaly bevezetett kamatmentes és teljesen szabad felhasználású hitel tehát október 1-től ismét rendelkezésre áll – közölte a Diákhitel Központ Zrt. A hitel továbbra is maximum 500 ezer forintig, míg a struktúraváltó felnőttképzésekben részt vevők esetén maximum 1,2 millió forintos összegben lesz elérhető. A megigényelt összeget egy összegben folyósítják, melyet egy év türelmi idő után 5 éven belül kell visszafizetni.

A Diákhitel Pluszt változatlanul az aktív jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók, illetve a struktúraváltó felnőttképzésben a 18. életévüket betöltött, de 55 évnél nem idősebb tanulók vehetik igénybe.

A hiteligénylők továbbra is jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatási kedvezményekre. A hitelfelvételt követően a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése után a teljes diákhitel-tartozást elengedi a társaság.
A Diákhitel Plusz mellett továbbra is elérhető a Diákhitel Központnál a rendkívül kedvező, 1,99 százalékos kamatozású szabad felhasználású Diákhitel1, valamint a képzési költségre fordítható, kamatmentes Diákhitel2 is.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük