Sikerrel zárult a nyári diákmunka program Komárom-Esztergomban

A program eredményeiről Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Nagyné Zölde Mónika, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője számolt be sajtótájékoztatón – írja a kormányhivatal.hu beszámolója.

A program célja elsősorban a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése volt, de természetesen hosszú távú célként megfogalmazódott, hogy a diákok a későbbiekben a hazai munkaerőpiacon, elsősorban a versenyszférában helyezkedjenek el. A tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is két pillérre épült a program: az önkormányzatira, valamint a mezőgazdaság, turizmus és vendéglátási szegmensre, ahol a fiatalok dolgozhattak.

Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy a célként meghatározotthoz 830 főhöz képest sokkal több diák elhelyezkedését segíthették, összesen 977 tanuló támogatására került sor. Nagyné Zölde Mónika főosztályvezető tájékoztatása szerint jellemzően strandok tisztántartásában és nyári működésében működtek közre a fiatalok, ételfutár, adminisztratív és irattáros teendők is voltak.

Forrás: kormanyhivatal.hu/hu/komarom-esztergom/hirek
Kép: kormanyhivatal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük