Tarjánban ültettek fákat a településfásítási program keretében

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára elmondta, hogy a program keretében összesen 36 ezer sorfát ültetnek el több mint 1300, tízezer lakosúnál kisebb településen. 

Hozzátette, hogy a Klíma- és természetvédelmi akciótervben rögzítették, hogy 2030-ig minden évben a születendő gyermekek után fejenként legalább 10-10 facsemetét ültetnek el, létrehozva ezzel az országban az „Újszülöttek erdejének” hálózatát.
Emellett meghosszabbították az erdőtelepítési támogatásokat is, jövő év végéig.

Dr. Völner Pál, Esztergom és térségének országgyűlési képviselője az eseményen a klímavédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke kitért arra, hogy a megyében számos intézmény energiakorszerűsítése valósult meg, aminek az volt célja, hogy hozzájáruljanak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Példaként említette a tarjáni német nemzetiségi általános iskolát, ahol 2018-ban energiakorszerűsítésre került sor.
Kilinger Tamás, Tarján polgármestere elmondta, hogy a település 30 darab fát nyert a tavasszal indult az országfásítási program keretében meghirdetett pályázaton.

(MTI, Hírstart)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük