Több robbanás történt csütörtökön a kabuli repülőtérnél

A merényletekben legalább 90 afgán és 13 amerikai katona halt meg – írja a Wall Street Journal. Azóta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményben tudatta, hogy harcosai követték el a véres támadásokat, melyben két öngyilkos merénylő robbantott. Az amerikai hadsereg vezetője ellenlépésekkel fenyegette meg a merényletek elkövetőit. Hozzáfűzte: az amerikai hadvezetés számít újabb támadásokra.

Közben Joe Biden amerikai elnök is nyilatkozott: közlése szerint a támadás nem változtat az evakuációs terveken, az Egyesült Államok a hónap végéig kivonja csapatait Afganisztánból. Amerika eddig óta több mint százezer embert evakuált Afganisztánból. Az elnök is kiemelte, hogy az Egyesült Államok csapásokat fog végrehajtani a támadásokért felelős csoport ellen. Az Iszlám Államhoz tartozó létesítményeket fogják megcélozni.

A terrorveszély és a kivonulásra szabott határidő, vagyis a kedd éjfélig hátralévő idő rövidsége miatt egyébként sorra fejezik be, vagy fújják le a mentőakciókat a külföldi kormányok. A hollandok és a dánok is közölték, hogy befejezték a mentőakciót, a németeknél is már csak egy napig tart az evakuálás, a franciák, a birtek és az amerikaiak azonban azt mondják, amíg lehet folytatják az emberek kimenekítését.

(Fotó:infostart)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük