Új kerékpárút a bringások szolgálatában

Tát Város és Mogyorósbánya Község Önkormányzatának konzorciuma új kerékpárutat épített, mely kapcsolódik az EuroVelo 6 nyomvonal meglévő szakaszához. A bringások ezen érhetik el Tát illetve Mogyorósbánya központját, majd továbbhaladva a Bajót-Péliföldszentkereszt településrészen található zarándokhelyet és turisztikai központot. A közel 157,5 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás jelentősen javítja a térségben a kerékpáros közlekedés feltételeit.

Az új kerékpárút – melynek építése szeptember végén fejeződött be – az útügyi előírásoknak mindenben megfelel, így adottak a közlekedésbiztonsági feltételek valamennyi közlekedő számára.

Az új nyomvonal kezdőpontjában – Tát központjában – kapcsolódik az EuroVelo 6 nyomvonalhoz, elérést biztosítva Tát kereskedelmi, szolgáltatási, turisztikai és szakrális célpontjaihoz. Az Árpád utcában található egy „Kerékpáros pont”: egy kerékpár szerviz és szaküzlet. A vasúton áthaladva, a Mogyorósbányai úthoz kapcsolódó számos lakóutcán keresztül érhetünk el Tát-Kertváros településrészhez, ahol a város közigazgatási központja, valamint több kereskedelmi és szolgáltató célpont is található.

Továbbhaladva Mogyorósbánya település központjába érkezünk, ahol szintén kereskedelmi, szolgáltatási, vendéglátó és szakrális célpontok válnak kerékpárral biztonságosan megközelíthetővé.

A települést elhagyva a kerékpárút Péliföldszentkeresztre érkezik. Ez egy kiemelt térségi zarándokhely és turisztikai központ. Egy látogatóközpont létesítésével fejlesztés alatt áll a terület.

A nyomvonal Mogyorósbánya-Bajót (Péliföldszentkereszt) települések határáig tart, itt csatlakozik egy más finanszírozási forrásból megvalósítás alatt álló kerékpárút szakaszhoz, mely az Őrisáp-Bajót összekötő útra vezeti rá a kerékpáros forgalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük