Új magyar Guinness-rekord született

Velcz Zsolt egykori teniszező megdöntötte a teniszütőhúrozás Guinness-rekordját.

Velcz Zsolt egykori teniszező, a Match-Point Teniszklub tulajdonosa közel 40 éve foglalkozik ütőhúrozással, többek között a Roland Garroson is húrozott a világ legjobbjainak. A 60. születésnapja alkalmából találta ki, hogy megpróbálja megdönteni a 24 óra alatt behúrozott teniszütők Guinness rekordját, amit egy holland fiatalember, Tim Rothengatter tartott 71 ütővel, 2018 óta.

Péntek délután óta azonban új Guinness-rekord született. Velcz Zsolt csütörtökön 18 órakor kezdte a rekordkísérletet és amikor hajnali ötkor (11 óra után) 44 ütőnél járt már lehetett sejteni, hogy meglesz a csúcsdöntés. Végül már a 20. órában sikerült bebiztosítani a rekordot, Velcz ugyanis végül összesen 84 ütőt húrozott meg.

A 70. ütő Dominic Thiemé, a 71. Babos Timeáé, a rekordot jelentő 72. Fucsovics Mártoné volt, de Velcz Zsolt a 24 óra alatt húrozta Temesvári Andrea, Szávay Ági, Mandula Petra, Kapros Anikó Machán Róbert, Varga Géza Noszály Sándor, Krocskó József Sávolt Attila, Bardóczky Kornél, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Fodor Rajmund, Gécsek Tibor, Szabó Bence és Szellő István ütőjét többek között.

Forrás: femcafe.hu
Kép: tenisz-palya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük