Újítják a járdát Leányváron

Az önkormányzat mintegy 19 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Bécsi út 2-48. számok közötti 470 méter hosszú járdaszakasz felújítására – írja a település a közösségi oldalán.

A Belügyminisztérium által 2021 februárjában meghirdetett „önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás lehetőségével élve, Leányvár a „belterületi utak, járdák, hidak felújítása” alprogram keretében, önkormányzati tulajdonban lévő szilárd burkolatú járda felújításra nyújtotta be pályázatát. A program keretében így hamarosan a Bécsi út menti gyalogos út teljes hossza térburkolattal fedett lesz. A megvalósításhoz nagyságrendileg 3,3 millió forintos önrészt biztosít a település saját forrásból.

A projekt kivitelezése a napokban kezdődött el és várhatóan október végére készül el.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán azt nyilatkozta, hogy Leányvár a közelmúltban nagyon jól szerepelt a pályázatokon. A Magyar Falu Program keretében nyertek forrást az óvoda udvarának fejlesztésére és a faluház megújítására is.

(dorogimedence.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük