Visszavonul Baji Balázs

A 32 éves Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes gátfutó a közösségi oldalán jelentette be döntését, hozzátéve, hogy nem szakad el a sportágtól, hanem a „pályán kívülről” próbálja majd viszonozni az atlétikának mindazt, amit kapott tőle. Baji Balázs a 2016-os amszterdami szabadtéri Eb-n nyert ezüstöt 110 méter gáton, egy évvel később pedig a londoni vb-n lett harmadik. A 2017-es év különösen kedves lehet a számára, mivel háromszor javította meg az országos csúcsot,  akkor július 4-én a Gyulai Memorialon elért 13.15 másodperces eredményével pedig jelenleg is tartja a táv rekordját.
    Az állatorvosként végzett vágtázó karrierje során két olimpián szerepelt, 2012-ben Londonban az előfutamban kiesett, a 2016-os riói játékokon viszont az elődöntőig jutott.
    Pályafutásában 2019 februárjában következett be törés, amikor súlyos sérülést szenvedett, a térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta. Egy évvel később vissza tudott térni, de korábbi formáját később sem nyerte vissza, igaz, az idei toruni fedett pályás Eb-n elődöntős volt 60 méter gáton, de a tokiói olimpiára pedig nem tudta kvalifikálni magát.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük