14 új busz áll forgalomba Komárom-Esztergom megyében

14 környezetkímélő, kényelmes és korszerű busz áll forgalomba Komárom-Esztergom megye útjain, melyből 4 darab az esztergomi, 10 darab a Tatabányai telephelyre kerül. A járművek összértéke 873,5 millió forint.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. A minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 előírásnak megfelelő dízelmotor hajtja őket.

Mindent megteszünk, hogy a vidéki Magyarország fejlődjön – mondta Völner Pál országgyűlési képviselő Esztergomban 14 új Volán-busz bemutatásán. Elmondta: 2010 előtt lepusztult állomások, rossz utak, elhasznált buszok voltak, ma új intermodiális csomópont, megújult vasút- és buszállomás és új Credo Econell 12 szóló típusú magyar gyártmányú autóbuszok vannak. Az elmúlt tíz év dinamikus fejlődést hozott – tette hozzá. „A következő tíz évünk legalább ilyen jó legyen! (…) Mindent megteszünk, hogy a vidéki Magyarország fejlődjön, és Európának a legfejletteb része legyen Magyarország” – mondta Völner Pál.

Czunyiné dr. Bertalan Judit Komárom és térségének országgyűlési képviselője elmondta: a forgalomba állított új buszok nagyon sok közlekedési útvonalat érintenek. Ezeket a járműveket Magyarországon, magyar emberek gyártották, ezáltal magyar értékeket képviselnek. Hozzátette: a tömegközlekedést használok számára fontos, hogy az új buszoknak köszönhetően könnyen eljuthatnak a vidéki településekről a nagyobb városokba, ha ügyeket akarnak intézni. A folyamatosan újuló buszállomány nem csak a komfort, hanem a közlekedésbiztonság szempontjából is jelentős.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: 6500 darab autóbuszuk van, ezzel ők Európa legnagyobb autóbuszos közszolgáltató társasága. A 2018 óta működő jármű-fiatalítási program részeként augusztus végére 1700 új autóbusz állhat forgalomba. Jövő nyárra pedig a teljes állományuk 40 %-át tudják megújítani. Céljuk az, hogy minél több utast tudjanak megszólítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük