2021 őszi sminktrendek

Az őszi-téli sminktrendek rengeteg izgalmas megoldást kínálnak. Fő vonal a kilencvenes évek, színek és ragyogás. Az ajakhangsúlyos sminkek újra reflektorfénybe kerülnek, de a szemsminkek esetén is a volumen, ami meghatározza a dolgokat. Továbbra is érvényes, hogy egymással ellentétes stílust képviselő trendek is népszerűek. De ne akarjuk egyszerre mindent!

Nézzük a főbb trendeket képekkel is:

Visszatérnek a rúzsok

Visszatérnek a rúzsok az őszi-téli szezonra. Bátran tegyünk fel vöröseket! Ősszel népszerű a bogyós gyümölcsök színei is, ami szaténos fényben csak úgy tündököl ajkainkon. A megfelelő árnyalat élettel telibbé teszi arcunkat, megtölti színnel, még akkor is, ha a smink többi része visszafogott. Nincs is szükség extrákra!

Megapillák

Nyáron főleg a szemhangsúlyos sminkek domináltak és ez továbbra is divatban marad. Szempilláink esetén a műszempilla(hatású) look, az extrán hosszú, extrán fekete, extrán ívelt pillatömegek lesznek divatban. A műszempillák a gyönyörűen kiemelik, kontúrozzák a szemeket.

joy.hu

’90-es évek vibe

A kilencvenes évek stílusában újra hódítanak a látványosan kontúrozott ajkak, szájkontúrceruzánk színe több árnyalattal is sötétebb lehet, mint rúzsunk. Beyoncé egyébként már 2018-ban használta ezt a megoldást, de csak mostanra terjedt el újra a sötét kontúros ajkak trendje. Főleg a barnás árnyalatok kerülnek előtérbe: tópszín, terrakották, csokoládés vagy mályvás.

nlc.hu

Kifinomult cicaszemsmink

A cicaszemsminkek a filigrán, a külső szemzugon épp csak túllógó változatok nagyon népszerűek lettek. A kitten eye (kiscicaszemsmink) elkészítése jóval egyszerűbb, mint karakteres társaié, miközben abszolút nőies, kifinomult, egy ízléses nappali sminknél többre nincs is igazán szükség és a vörös rúzsokhoz például szuper választás. 

Vidám szemsminkek

Nem kell elbúcsúzni a színes nyári sminkektől, hiszen a divatban húzótrend lesz ősszel az élénk színek viselése, úgy a sminkek terén is bátran kísérletezhetünk a feltűnő árnyalatokkal. A szemsminkek esetén a kék, sárga, zöld szemceruzák, tusok segítségével szuper kontúrokat készíthetünk. Szemhéjpúderekből is tartsunk élénk színeket, amikből elég, ha a teljes szemhéjra egy árnyalatot viszünk fel.

Vastag szemöldökök

A dús szemöldökök továbbra is divatban vannak, de ne a feltűnően odatetovált változatokra gondoljunk. Bármilyen módon is színezzük, formázzuk szemöldökünket, törekedjünk a természetes hatás megtartására, hangsúlyozására.

Dewy look

Az enyhe bőrfény továbbra is kívánatosnak számít. Aligsminkek esetén is használjuk bártan ezt a megoldást! De ne keverjük össze az arcbőr zsíros kicsillogásával. Highlighterből, bronzosítóból lágy, selyemfényűt válasszunk. Kerüljük a látványosan, szemcsés, szinte csillámosan ragyogó változatokat. Erőteljes kontúrozásban ne gondolkodjunk, inkább rakjunk össze egy jó arcápoló rutint, ami bőrünket legjobb formájába hozza. Így alapozóból is elég lesz a finom fedést adó, vagy választhatunk helyette színezett arckrémet vagy fényvédőt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük