A csolnoki iskola felújítása folytatódik

Teljesen megújul a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola, összesen mintegy 230 millió forintból. Az energetikai felújításokat már elvégezték, jövő nyáron pedig az iskola belső terei újulnak meg.

Korábban 78 millió forintot nyertek az intézmény energetikai megújítására, ezt mintegy 60 millió forint önrésszel egészítették ki – mondta Szax László, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Ebből az összegből felújították a fűtésrendszert, elvégezték az épület szigetelését és új tetőt telepítettek. Az épület műszaki átadása pedig a napokban történt meg.

Hozzátette jelenleg egy 42 millió forintos pályázat is folyamatban van, valamint most plusz 50 millió forint támogatást kapnak az államtól, amiből az épület belső terei újulnak majd meg jövő nyáron. A belső burkolatokat, folyosókat és a lépcsőházat újítják fel, valamint a belső nyílászárókat is kicserélik. Elvégzik a padlócserét és a festési munkálatokat.

A csolnoki beruházások a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának forrásaiból valósulnak meg.

(dorogimedence.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük