A tervezettnél is gyorsabb ütemben halad a súri Szivárvány Óvoda építése

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően az Európai Unió Területi Operatív Programjából 80.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásból bővülhet a súri Szivárvány Óvoda.

A projekt keretében megvalósul az épület akadálymentesítése, illetve a padlástér beépítésével mintegy 130 m2 hasznos alapterülettel bővül az intézmény, ahol orvosi szoba, felzárkóztató szoba és tornaszoba kerül kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségek mellett.

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2021. április 30-án adták át a munkaterületet a kivitelezést végző Geoszolg Kft részére. A munkát elnyerő vállalkozás 7 hónapos határidővel vállalta a teljesítést, de mind a kivitelező, mind az önkormányzat célja, hogy az óvodai foglalkozások minél előbb visszaköltözhessenek az intézménybe a jelenlegi ideiglenes „kultúrház-óvoda” helyett.

A kivitelezési munkálatok során elbontották az épület tetőszerkezet, ennek részeként a napelem rendszer elbontása is szükséges volt. Az emeleti helyiségek kialakítása végett új, vasbeton szerkezetű teherhordó födémet alakítottak ki, majd acélgerendás tetőszerkezet állítottak fel. A tetőhéjalást követően beépítették a tetőablakok, valamint a tetőablakok helyigényére figyelemmel új kiosztásban visszaépítették a napelemrendszert is, ami ma már ismét termeli az energiát az intézmény számára. Elkészült a földszintet az emelettel összekötő lépcsőház. A földszinten kialakítottak egy felzárkóztató szobát is, illetve az épület akadálymentes megközelítését lehetővé tevő akadálymentes rámpát, amely a későbbiekben csúszásmentes greslap borítást kap. Az tetőtérben elkészültek a helyiségek ytong falazatai és a gipszkarton vázszerkezet. Jelenleg a gipszkarton szerelések munkafolyamata zajlik, a kőzetgyapot hőszigetelés beépítésével. A napokban megkezdődtek a gépészeti munkálatok, a villany és vízvezeték szerelvények beépítése, illetve néhány helyiség esetében már a burkolási munkálatok zajlanak.

Kivitelező és a műszaki ellenőr tájékoztatása alapján elmondhatjuk, hogy a munkálatok a tervezettnél is gyorsabb ütemben haladnak, így jó eséllyel a szerződésben vállalt teljesítési határidőt megelőzően várhatóan 1 hónappal sor kerülhet a műszaki átadásra. Ez sajnos még nem jelenti azt, hogy a gyermekek ekkor már birtokba is vehetik az épületet, mert ez követően kezdődhet meg a használatbavételi engedélyezési eljárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük