Általános iskolás tanulók nyerhettek betekintést a rendőrség munkájába

Általános iskolás tanulók nyerhettek betekintést a rendőrség munkájába a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon november 2-án és 4-én. A gyermekek neszmélyi és sárisápi általános iskolából érkeztek.

A program célja az volt, hogy a gyerekek közelebbről is megismerjék a rendőrök munkáját, betekintést nyerjenek a rendőrség szervezeti felépítésébe, az életpálya előnyeibe. A tanulók a Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai által szervezett általános tájékoztatón, valamint baleset-megelőzési előadáson vettek részt. Megtekintették a rendőrség által használt technikai eszközöket, és még a rendőrautóba is beülhettek.

A nap legnépszerűbb programja azonban a rendőrök által tartott kutyás bemutató volt, ahol a látványos bemutató után a gyerekek rengeteg kérdést tettek fel a rendőrkutyák munkájáról. Megismerhették a parancsszavakat és láthatták, hogy a kutya és a vezetője milyen szoros együttműködésben végezte munkáját.

A program során a jelentkezés feltételeiről, valamint a rendőrképzés felvételi eljárásáról kaptak tájékoztatást az érdeklődők, miközben választ kaptak a rendőri élet mindennapjaival kapcsolatban felmerült kérdéseikre is.

Forrás és kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük