Átadták a megújult buszpályaudvart Komáromban

Október 12-én kedden átadták a felújított buszvégállomást. Az átadón rész vett dr. Molnár Attila polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, Szabó István és Vajda Bence önkormányzati képviselők.

A buszpályaudvar és környezetének felújítása közel 115 millió forintból valósult meg. A beruházás során nem csupán a buszpályaudvar újult meg, de a Szent László és Korona utca valamint azok környéke is, továbbá a környező utcák, amelyek közvetlenül szolgálják ki a buszpályaudvart.

Dr. Molnár Attila Komárom polgármestere elmondta: Észak- és Dél-Komárom közös pályázata az összetartozás üzenete mellett a zöld szellemiség üzenetét is közvetíti.Hozzátette a pályázatnak köszönhetően új elektromos busz közlekedik majd napi rendszerességgel Észak- és Dél-Komárom között, valamint intelligens, okos buszvárókat is telepítenek a helyi buszvárókba. 

Az INTERREG V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében a projektet bemutató weboldal és mobil applikáció is készül, amely megkönnyíti az utasok tájékozódását.

Városunknak ezen része is komoly fejlődésen megy keresztül. A közeli Kelemen László utcai Szivárvány Óvodában nemrégen adtuk át az új játszóudvart, a buszvég közvetlen közelében az új Nonprofit Szolgáltatóházat, a Szent Imre római katolikus óvodát, ahol már épül az új tornacsarnok is. Városunkban figyelünk arra, hogy olyan körülmények, legyenek, olyan fejlesztések valósuljanak meg, hogy jó legyen komárominak lenni, ahogy ez a most átadott projekt is azt üzeni, hogy Komárom határtalanul jó!

-zárta gondolatait Dr. Molnár Attila.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Komáromban a fejlesztések, beruházások, töretlen előrehaladást, jól kiszámítható fejlődést mutatnak, amelynek ékes példája a most átadott új, korszerű, XXI. századi igényekhez igazított buszvégállomás is.

Forrás és kép: komarom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük