Az egykori presszóból alakíthatnak ki közösségi házat Dágon

A TOP Plusz Program keretében mintegy 140 millió forint támogatásból kaphat új funkciót az épület – írja a dorogimedece.hu oldal. Az új közösségi házban kisebb klubhelyiséget és rendezvénytermet alakítanának ki, illetve a tervek szerint a könyvtárat is áthelyezheznék ide.

Steiner Tamás polgármester közlése szerint a beruházás hozzájárul a fenntartható fejlődés helyi feltételeinek biztosításához, ezáltal a település vonzóvá és élhetővé válik, mely elősegíti a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradását.

A felújítás után az épület belső udvarának egyik bejáratánál biztosítják majd az akadálymentes bejutást. A meglévő vizesblokkok helyén, új alaprajzi szervezésű férfi-női és akadálymentes vizesblokk létesül. A mosdókat az épület nyitva tartási idejében a lakosok térítésmentesen használhatják majd. A homlokzatokon vakolatjavítás történik, valamint új nyílászárók kerülnek beépítésre. Az épület teljesen új vezetékezést kap, új világítótesteket helyeznek el, valamint a víz- és csatornarendszert, illetve a fűtési rendszert is korszerűsítik. Az épületben az egyedi kályhafűtés helyett központi gázkazán és kémény készül padlófűtés kiépítésével. Az épület magastetejére napelemes rendszert telepítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük