Az Év Önkéntesei kaptak díjat Tatabányán

December 5. az Önkéntesség Világnapja. Ez alkalomból adtak át elismeréseket három kategóriában Tatabányán. A korábban kiírt pályázatra rengeteg jelölés érkezett, közülük egy szakmai zsűri választotta ki az idei díjazottakat, az Év Önkéntes Szervezete, az Év Önkéntese és az Év Fiatal Önkéntese kategóriában. A Majki Népfőiskolai Társaság és az általa működtetett Család, Esélyteremtő-és Önkéntes Ház, illetve a Civil Szolgáltató Központ már 11. éve szervezi meg ezen a napon a díjátadót.

2021 önkéntes szervezete a Tatabánya 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület lett. A csapat 2006-an alakult terepjárós egyesületként. Versenyeket és túrákat szerveztek, majd 2014-ben döntöttek úgy – egyeztetve a hivatalos szervekkel -, hogy átalakulnak polgári védelmi, önkéntes tűzoltó és hasonló feladatokat ellátó egyesületté. Azóta részt vettek többek az esőzés utáni, vagy éppen a dunai árvízi védekezésben, több eltűnt személy keresésben, közúti balesetek felszámolásában, de adományozásokban és a felelős állattartás népszerűsítésében, illetve állatmentésben is kiveszik a részüket. Emellett a Covid-19 első hullámától folyamatosan segítik a rászoruló embereket, a mentőszolgálat keretein belül Covid-19 tesztelést végeznek.

Az Év Önkéntese Vasi Melinda lett, aki az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát támogató alapítvány elnökeként tevékenykedik és számos hátrányos helyzetű diák támogatásában részt vett. Azon fáradozik, hogy megteremtse alapítványi forrásból a lehetőséget a központi forrásokból nem finanszírozható eszközök beszerzéséhez, rendezvények megvalósításához. Az elmúlt öt évben Biztató díjat alapított a szociálisan hátrányos helyzetű, igyekvő diákok támogatására. Neki köszönhetően új bútorzatot kapott a könyvtár és az olvasóterem, tabletek, sportszerek és játékok beszerzése valósult meg, létrehoztak két modern játszóteret és gyermeknapi programokat szerveztek.

Az év Fiatal Önkéntese Soós Dávid, aki az Almásfüzitői Községvédő és Szépítő Kör aktív tagjaként a környezetvédelemben tevékenykedik. Önkéntes munkájával hozzájárul a környezet épségének, tisztaságának megóvásához. Feltérképezte Almásfüzitő szemetes gócpontjait és javaslatára elkezdték megtisztítani a területet az illegálisan és felelőtlenül eldobott szeméttől. Nagy szerepet játszik a fásítási programban is.

(Fotó:orientpress)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük