Az ország legrégebbi uszodája is megújul Esztergomban

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere elmondta, hogy a korábbi Fürdőszálló és a gőzfürdő épülete mellett a Szent István Strandfürdő Sport- és Egészségturisztikai fejlesztése során megújul az ország legrégibb fedett uszodája és az ötven méteres medence is.

A Fürdőszálló jelenleg átépítés alatt van, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program részeként mintegy négyszáz millió forintból újul meg, itt kap majd helyet az Esztergomi Szakképzési Centrum Tanszállója.

A polgármester a sajtóbejáráson kiemelte azt is, hogy jövőre kezdődik el a Szent István Strandfürdő felújítása is, amit szintén a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programból valósítanak meg. A program keretében eredeti állapotában állítják helyre Magyarország legrégebbi szecessziós fedett uszodáját (melyet 1912-ben adtak át). De megújul az 50 méteres versenymedence és az “art deco” kabinsor, fedett-nyitott terekkel, versenybírói, úszómesteri és elsősegélynyújtó helyiséggel. Látogathatóvá válik a Mala forrásalagút. A strand területén öltözők, orvosi szoba, irodák, klubterem, valamint személyzeti részeket alakítanak ki és egy teljesen új gépészeti központot építenek ki.

Dr. Völner Pál, Esztergom és térségének parlamenti képviselője a felújításokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy most van az ország olyan gazdasági helyzetben, hogy végre sor kerülhet ezekre a régóta időszerű munkálatokra.

(dorogimedence.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük