Az összes utca megújult Kömlődön

Az elmúlt 6 év alatt Kömlőd összes utcáját felújították, ami azért volt lényeges, mert az utak nagyon rossz állapotban voltak. A beruházási költség 175 millió forint volt összesen, melyből a pályázati összeg 146 millió forint, amihez az önkormányzat 29 millió forint önerőt biztosított.

Bogáth István, Kömlőd polgármestere elmondta: nagyon fontos dolog ez a település számára. 6 évvel ezelőtt még álmodni sem mertek arról, hogy ilyen gyorsan meg tudják mindezt valósítani. Hozzátette: rengeteg belügyminisztériumi és Magyar Falu Programos pályázat, illetve saját erő kellett ahhoz, hogy minden utca vadonatúj aszfaltburkolatot kapjon, de sikerült.

Tavaly elmaradt az átadása a Határ utcának, így most ezt is pótolták. A polgármester elmondta, hogy ez egy perspektivikus területe Kömlődnek, aminek köszönhetően 22 darab telket tudtak kialakítani a településen.

Az átadón részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség önkormányzati képviselője is. Elmondta: nagyon örül annak, hogy a kömlődiek akarása és előrelépési szándéka határozott és egység van mögötte.

Kömlődön eddig az orvosi rendelőt és az óvodát sikerült még felújítani. A polgárőrség, illetve a nyugdíjas klub kapott egy saját, önálló épületet. Továbbá egy aszfaltos kézilabdapályát is építettek.

Jelenleg 3 pályázat van folyamatban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 100 millió forintot nyertek el egy záportározó megépítésére a település Északi, Észak-Nyugati részén. A közbeszerzés lezárult, már csak az aláírás van hátra és várhatóan a jövő évre meg is valósulhat.
A faluhoz tartozik három tanyarész is. Ezek közül a több ember által lakott terület és Kömlőd közötti utat szeretnék megújítani. A vidékfejlesztési programban közel 70 millió forintos összeget nyerhetnek el erre a célra, ami az ott élő emberek életminőségének javításához feltétlenül szükséges.
120-130 millió forintos támogatásból épülhetne egy új mini bölcsőde is, amennyiben elnyerik a pályázatot.

Hosszútávú programot már kidolgozott az önkormányzat, terv szerűen gondolkodnak, így viszonylag könnyebb dolguk van a jövőre nézve és lassan elérkeznek oda, hogy ezeket kell megvalósítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük