Befejeződött a Baji úti kerékpárút építése

Október 21-én, csütörtökön adták át az 1260 méter hosszú Baji úti kerékpárutat, amelyet 286 millió forintos TOP-os támogatásból tudtak kialakítani.

Tata az új kerékpárút kiépítésével már az ötödik településhez kapcsolódik a térségben Vértesszőlős, Dunaalmás, Szomód és Agostyán után. A kivitelezés során közműkiváltás illetve közműfejlesztés is történt, a fejlesztés nyomán megújult a Baji út közvilágítása valamint lezajlott az ivóvíz hálózat teljes átépítése.

A 286 009 349 forint uniós támogatással létrejött kerékpárút egyaránt hozzájárul a fenntartható közlekedési módok feltételeinek helyi fejlesztéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és az élhető települési környezet megteremtéséhez.

A projekt részeként – egy helyi szemléletformáló akció keretében – elkészült az iskolás korosztály számára egy, a kerékpározás előnyeiről és a két keréken történő biztonságos közlekedés szabályairól szóló interaktív oktatóanyag és KRESZ teszt, valamint az óvodások és kisiskolások számára a témához kapcsolódó színező. Emellett a gyerekek számára online rajzversenyt hirdettek, melynek első három helyezettje az ünnepségen vehette át nyereményét, vásárlási utalványokat és egy új kerékpárt – olvasható a város közösségi oldalán.

(facebook.com/tatavaros.hivatalosoldala)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük