Bekötik Esztergomot is az országos gyorsforgalmi úthálózatba

A NIF Zrt. már keresi az M1-es autópálya és Esztergom közötti 32 kilométeres gyorsforgalmi út kivitelezőjét.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. augusztus végén az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az M100 gyorsforgalmi út Bicske − Esztergom szakasz kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívást.Korábban már beszámoltak arról, hogy a négysávos gyorsforgalmi út nyugatról kerüli el a Zsámbéki-medence településeit, tehermentesítve a 102-es utat és a környező településeket az átmenő forgalom alól. Több mint 32 kilométeren épül ki gyorsforgalmi út. A gyorsforgalmi út két szakaszra bontva épül meg. Az első, 1-es főút − M1 autópálya − Únyi csomópont közötti szakaszon a nyertes ajánlattevő feladata hozzávetőlegesen 16,9 kilométer hosszúságú, 2×2 sávos autóút kiépítése, leállósáv nélkül, fizikai elválasztó sávval.

A tervezési és kivitelezési feladat része továbbá az 1-es főút és az M1 autópálya között a 2×1 sávos 103-as számú főút, az új 1122. jelű és az új 1133 jelű út (Úny bekötőút, Tinnye elkerülő út) kiépítése, és a 1106. jelű út Únytól Dág településig történő felújítása. A szakaszon a tervek alapján többek között 4 különszintű csomópont (M1-M100, Mányi, Szomori, Únyi különszintű csomópontok); 26 híd; és Örspusztán egy pár tengelysúlymérő állomással kombinált egyszerű pihenőhely épül.

A beruházás második szakasza az Únyi csomóponttól Esztergomig tartó hozzávetőlegesen 15,4 kilométer hosszúságú, 2×2 sávos autóút, amely magába foglalja a Kesztölci mérnökségi telep kiépítését. A tervezési és kivitelezési feladat része a Dorog bekötőút (amely a meglévő 10-117-es főúti csomópont környékén köt vissza a 10-es főútba az M100 autóút tervezett Kesztölci csomópontjából) kiépítése, valamint a teljes 1117. jelű út (Esztergom, Ipari Parki út) felújítása. Az ajánlatokat 2021. október 1-ig várják.

Forrás és kép: magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük