Bencsik János: tovább kell erősíteni a helyi gazdaság válságállóságát!

Fontos, hogy Magyarország előre menjen és ne hátra – fogalmazott Bencsik János, miniszterelnöki biztos, a Tatai medence országgyűlési képviselője a tatabányai ipari parkban tartott sajtótájékoztatón. 

Bencsik János hangsúlyozta, tovább kell erősíteni a helyi gazdaság válságállóságát, így olyan iparágak támogatására koncentrál a kormányzat, amelyeket ez a most kialakuló globális gazdasági átalakulás nem fog megrendíteni. Ezek közé tartoznak az orvostechnológiai cégek, ezért is fontos, hogy a térségünkben is bővítéseket hajtsanak végre az egészségügyi szektorban tevékenykedő vállalkozások.

Ugyanilyen fontos, hogy a klímaváltozással összefüggő ipari tevékenységek is megerősödhessenek. Ezek közé tartozik a vízmozgatás, vagy az épületgépészet – fogalmazott a parlamenti képviselő. Kiemelte, ezért is fontos, hogy a városban és a térségben működő, akár a gépgyártás, akár a víztisztítási technológiák területén tevékenykedő gazdasági társaságok is erős pozíciót foglalhassanak el.

Az autóipar is jelentős átalakulás előtt, illetve alatt áll – hangsúlyozta Bencsik János. Ezért törekszenek arra, hogy az elektrifikáció irányába haladva tovább színesítsék a térség gazdaságszerkezetét. Az elektromos autózás egyre nagyobb mértékű pozíciót fog nyerni az európai és a globális gazdaságban, addigra versenyelőnyre szert téve a térségünk gazdaságában az elektromos autózáshoz szükséges alkatrészek, berendezések gyártása tovább tudjon erősödni.

Éppen ezért itt a nagy globális átalakulás közepette az a cél, hogy közös összefogással a mérleg két nyelve közül azt erősítsük, amelyben nem a veszteség, hanem a nyereség a nagyobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük