Beteg kisfiú speciális mellényére gyűjtenek a csolnokiak

Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere a település közösségi oldalán kérte meg a csolnoki lakosokat, hogy fogjanak össze és támogassák a faluban élő beteg kisfiú speciális mellényének megvásárlását.

Trexler Bendegúznak egy speciális mellényre lenne szüksége. Ez a mellény elektromos impulzusokkal segíti a tüdő tisztulását. Az ára megközelítőleg 5 millió forint, amit a család sajnos nem tud előteremteni. A kisfiú életét viszont jelentősen javítaná, hiszen sok problémát tudnának így kikerülni. A szülők minden felajánlást szívesen fogadnak – közölte a polgármester asszony.

A betegség neve egyébként cisztás fibrózis. Ez egy veleszületett, genetikai betegség, mely során a szokásostól eltérő, sűrű váladék termelődik. Elsősorban a légző- és bélrendszerben okoz problémát, de több szervet is érinthet pl. máj, hasnyálmirigy. A szervek fokozott roncsolódása transzplantációhoz vezethet. A légutakban levő váladék nehezen tud távozni, így könnyen bakteriális fertőzést okoz. A terápia során kulcsfontosságú a tüdő, légutak tisztántartása. Nem fertőző, viszont jelenleg gyógyíthatatlan betegség.

Édesanyja, Haász Barbara számlát nyitott az OTP-nél a kisfiú számára: 11773401-01915608.

Utalásnál a közlemény rovatba kérjük írják oda: ADOMÁNY.

Forrás és kép: rtve.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük