Birkózó centrumot avattak Esztergomban

Az Esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola leromlott épületrészéből kialakított birkózó centrumot avattak pénteken, 480 millió forintos beruházással.

A 650 négyzetméteres létesítményben helyet kapott a városi birkózó klubélet és a Honvéd utánpótlás központja, valamint egy városrészi civil iroda, illetve a csarnokot tornateremként használhatja az iskola. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára az átadáson elmondta, a kezdeményezés a kormány támogatásával, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai ajánlásával, a helyi vezetők, valamint az egyesület tagjainak összefogásával valósulhatott meg. A projekt megvalósítását a korábbi Emberi Erőforrások Minisztériuma 332 millió forinttal támogatta, a Széchenyi 2020 pályázatból 50 millió forint érkezett a beruházáshoz, az egyesület önereje 100 millió forint volt.

Lévai Zoltán, az Esztergomi Birkózó Sportegyesület elnöke elmondta, a klubnak az óvódásoktól a felnőttekig 110 tagja van. Hat éve a Budapesti Honvéd utánpótlásbázisaként dolgoznak, a felnőtt versenyzőket a Honvédba igazolják, azonban Esztergomban folyik a felkészítésük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük