Bölcsődei támogatással segítik a szülőket

Hárommilliárd forinttal segítette eddig a szülők munkába állását a bölcsődei támogatás – közölte Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az MTI-vel. Mint mondta, a kormány a legkisebbek napközbeni elhelyezését biztosító szolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, költségeinek csökkentésével is növeli a munkaerő-kínálatot.

Már több mint ötezer bölcsődés után igényelték a havonta akár 40 ezer forintos támogatást is, ami lehetővé teszi a szülők visszatérését a munkaerőpiacra – ezzel azok élhetnek, akik munkavállalóként vagy önfoglalkoztatóként munkába állnak; csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesültek vagy inaktívak.

A legfeljebb havi 40 ezer forintból a családi, munkahelyi vagy nem önkormányzati fenntartású bölcsődében elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díja fedezhető – emlékeztettet a minisztérium.
    Bodó Sándor tudatta: a kormány adókedvezményekkel, otthonteremtési támogatásokkal és bölcsődeépítési programmal is támogatja a magyar családokat.

(MTI)

(Fotó:babaszoba)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük