Bölcsődét adtak át Vértessomlón

Új bölcsődét adtak át Vértessomlón. A beruházás a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programnak köszönhetően mintegy 114 millió forintos támogatásból valósulhatott meg.

Igó István, Vértessomló polgármestere arról számolt be, hogy az új bölcsőde megépítésével 3 új munkahelyet is tudnak biztosítani: 2 kisgyermeknevelő és 1 dajka személyében. Az óvodába és a bölcsődébe 66 gyermek jár összesen és továbbra is nagy az érdeklődés és az igény a településen. A létszám pedig folyamatosan növekszik.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: 10 évvel ezelőtt azt tűzték ki célul, hogy minden kistelepülésen úgy fejlesszék az intézményrendszert, hogy az ott élő, helyi lakosok úgy érezzék, ők is ugyan olyan polgárok, mint a városban élők, ahol elérhetőek ezek a szolgáltatások. Ehhez nagyon nagy lépéseket tettek, különösen a TOP-nak az utolsó fázisában, ahol több mint 3 milliárd forinttal támogatták a bölcsődefejlesztéseket a megyében.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője elmondta: a 14 fős, 1 csoportos minibölcsőde beruházásával a gyermekek napközbeni ellátását és köznevelési feladatait szolgáló intézményhálózatot (bölcsőde, óvoda, általános iskola) teljessé tették Vértessomlón. Hozzátette: 2010 óta rengeteg fejlesztés valósulhatott meg a településen. Elsők között volt az óvoda, ami egy nagyobb felújításon esett át. Ezt követően, 2015-ben a településen lévő közintézmények energetikai korszerűsítése történt meg, mintegy 150 millió forintból. A közösségi ház is átesett kisebb, nagyobb felújításon. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a belterületi utcák és járdák is rendben vannak. Megújult az orvosi rendelő és eszközbeszerzésre is sikeresen pályázott a falu.

A felújítások továbbra is folytatódnak Vértessomlón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük