Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or-t

Dalnoki Bence,  a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia közleménye szerint a döntőben négy szakács, Dalnoki Bence mellett Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje, Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje, a tavalyi hazai döntő második helyezettje és Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke mérte össze tudását.
A második helyen Kelemen Roland és Fodor Noel commis végzett, a harmadik Adamek Balázs és Kocsis Marcell commis lett.     
A legjobb csapat díját szintén Dalnoki Bence és Nyikos Patrik kapta, és Dalnoki Bence nyerte el a médiazsűri különdíját is. A legjobb commis Fodor Noel lett.
A döntőn először adták át a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját, amelyet Bíró Lajos séf vehetett át.

A Hungexpón megrendezett döntőn a versenyzőknek a megszokott módon két ételt kellett készíteniük, egy hal- és egy húsételt. A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni. A haltányér kötelező eleme volt a bezdáni pirospaprika is.
A hústéma kötelező alapanyaga a mangalica volt, amelynek bármely részét felhasználhatták. További kötelező elem volt a tarja és a nyelv is. A hústémában legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett szerepelnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, a snidlinget.

Dalnoki Bence korábban Bocuse d’Or versenyen még nem indult, de 2019-ben ő képviselte Magyarországot a Calgaryban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs versenyen.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük