Diákmunkára is vonatkozik az szja-kedvezmény

Nemcsak a normál munkaviszonyra, de diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-kedvezménye, és az árvaellátást kapók is megkapják a nyugdíjprémiumot – többek közt erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Plusz nevű videójában. Ismertette azt is, hogy a jövőre esedékes adóvisszatérítés annak is jár, aki havonta igénybe veszi a családi adókedvezményt és minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat a visszatérítéssel.
Beszélt arról is, hogy minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapja a nyugdíjprémiumot, ami egységesen 80 ezer forint.
A hitelmoratórumban maradásra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: október 31. után ez már nem automatikus, akik jogosultak rá és hosszabbítani szeretnék a moratóriumot 2022. június végéig, azoknak most nyilatkozniuk kell a bankjuk felé.
A zöld csokról azt mondta: október 1-jétől új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához igényelhető maximum 2,5 százalékos kamat mellett, és a legmagasabb támogatási összeg 70 millió forint lehet. A meglévő otthonok felújítására továbbra is rendelkezésre állnak a különböző családtámogatások, úgy mint az otthonfelújítási támogatás vagy a csok.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük