Döntöttek a 2026-os férfi és a 2028-as női kézilabda Európa-bajnokság helyszínéről

A 2026-os férfi és a 2028-as női kézilabda Európa-bajnokságnak is Norvégia, Dánia és Svédország lesz a házigazdája.

Az európai szövetség bécsi kongresszusán elhangzott, hogy a 2026 januárjában sorra kerülő torna mérkőzéseit a jelenlegi tervek szerint kilenc városban – Koppenhágában, Herningben, Aarhusban, Kristianstadban, Malmőben, Stavangerben, Trondheimben, Bergenben és Oslóban – rendezik majd. A döntő hétvégére Herningben kerül sor.

A női Európa-bajnokság 2026 decemberében Oroszországban lesz. A meccseket Szentpéterváron és Moszkvában játsszák, összesen három csarnokban, a döntő hétvége a fővárosban, a 12 ezres VTB Arenában lesz.

A 2028-as férfi kontinenstorna rendezését Portugália, Spanyolország és Svájc kapta meg. A mérkőzéseknek hét város – Lisszabon, Bázel, Lausanne, Zürich, Valencia, Barcelona és Madrid – ad majd otthont. A döntő hétvége a barcelonai Palau St. Jordiban, vagy a madridi Wanda Metropolitanóban, esetleg az Estadio Santiago Bernabéuban lesz.

A 2028-as női Európa-bajnokság kilenc helyszíne Stavanger, Trondheim, Bergen, Oslo, Koppenhága, Herning, Aarhus, Helsingborg és Göteborg lesz, a döntő hétvégének a norvég főváros ad otthont.

Forrás: sport365.hu
Kép: felvidek.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük