Életfa ünnepséget tartottak Bábolnán

Életfa ünnepséget tartottak Bábolnán, ahol a 2020-ban született gyermekeket köszöntötték. Ez az esemény nagyon fontos a település számára. Már évek óta megtartják. Idén húsz kis levél került fel a fára.

A rendezvényhez kapcsolódik a negyedévente megrendezett babazsúr is, ahol szintén a kicsiket és szüleiket köszöntik. Az Életfát helyi, illetve megyei értékké nyilvánították. Az esemény végén a családok egy-egy lufit vehettek át, amelyet közösen engedtek fel a levegőbe.

Az eseményen dr. Veres Zoltán, a megyei önkormányzat jegyzője elmondta: nagy öröm látni, hogy Bábolnán a bölcsőde, az óvoda és az iskola épülete szép állapotban van és a törvényi minimum követelményeken túl, az ilyen rendezvények is nagyon fontosak. Az évente megrendezett programon mindig sokan gyűlnek össze és közösen ünnepelnek, emlékeznek meg arról, milyen nagy jelentősége van a gyermekek születésének.

Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere ismertette az Életfa jelentőségét a település számára:

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke az eseményhez hozzáfűzve elmondta: a megyében nagyon sok településén épülnek, szépülnek meg bölcsődék, óvodák, valamint iskolák:

2 thoughts on “Életfa ünnepséget tartottak Bábolnán

    1. Az idén született babák nevei 2022. augusztusában kerülnek fel az Életfára. Addig is számos programokat szervez az újszülöttek számára az önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük