Emelőkosaras utánfutóval gazdagodtak a sárisápi önkéntesek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2021-ben az Önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt pályázatán Komárom-Esztergom megyéből a Sárisápi Települési Mentőszervezetnek (Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp) 12,5 millió forint értékű emelőkosaras utánfutót adott át október 7-én, csütörtökön délelőtt.

Sikrai Attila tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő kiemelte, hogy a sárisápi egyesület komoly elhivatottsággal és felkészültséggel látja el a környék védelmét, így meg van győződve róla, hogy az eszköz a lehető legjobb helyen fog szolgálni. Az eszköz a jövőben a mentőszervezet tagjainak szakmai rátermettsége mellett biztosítja azt a technikai hátteret, amivel akár viharkároknál, vagy az ezeket követő helyreállítási munkálatoknál is hatékonyan fel tud lépni a szervezet.

Jelenleg Komárom-Esztergom megyében több mint 500 önkéntes, jól felkészült kollégánk segít abban, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervek még magasabb szinten tudják ellátni a feladataikat. Az elmúlt évben az önkéntes mentőszervezetek Komárom-Esztergom megyében 310 alkalommal avatkoztak be, ebből az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp 72 beavatkozást hajtott végre.

– tette hozzá Sikrai Attila.

Szabó Imre, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp elnöke ismertette a paramétereit az eszköznek, ami 16 méter magasságba emel, 8 méter oldaltávolságra nyúlik ki és 220 kilogrammnyi embersúlyt emel fel a munkamagasságba.

A beszédek után Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatója átadta Szabó Imrének az eszköz kulcsait. Ezt követően Rajk János plébános megáldotta az eszközt. Végül az ünnepélyes eszközátadáson megjelentek ezután megtekinthették az emelőkosaras utánfutót működés közben is. 

Forrás / Kép: dorogimedence.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük