Energetikai felújítás kezdődhet több komáromi óvodában

Komárom Város Önkormányzata nemrég sikeresen elnyert mintegy 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást a TOP PLUSZ „Energetikai fejlesztés Komáromban” című pályázatával. Ennek köszönhetően két óvoda, a Szőnyi Színes Óvoda és a Komáromi Kistáltos Óvoda energetikai felújítását tervezik végrehajtani.

Dr. Molnár Attila polgármester a legutóbbi testületi ülésen elmondta, a felújítás keretében a két óvodában számos energetikai fejlesztést terveznek végrehajtani, mint például a lábazat és homlokzat utólagos hőszigetelését, a fűtési rendszer korszerűsítését, új melegvíz kazánok és szivattyúk beépítését, valamint napelemek telepítését.

A projekt tervezett befejezése a jövő év második negyedéve.

A projekt célja a dolgozók és gyermekek komfortérzetének javítása mellett az energiahatékonyság növelése, ami hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség mérsékléséhez. Emellett a fosszilis energiafelhasználás csökkentésével aktívan részt vállalnak a környezeti ártalmak csökkentésében és Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásának teljesítésében. A modernizációval példát kívánnak mutatni a környezettudatos magatartásra a helyi közösség és a környező települések számára is áll az önkormányzat közleményében.

Forrás és kép: sziakomarom.sk