Építész-hallgatói tervek készültek Felsőgallára

A hosszútávú településfejlesztési célok érdekében Tatabánya együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Lakóépülettervezési tanszékével. Ennek keretében Felsőgallán a Szent István utca – Templom utca – Kőszikla utca által határolt területen nyolc lakótelekre hallgatói tervek készültek.

Lakóépület-tervezés tantárgyból a hallgatók a féléves feladatként elkészítendő terveken a helyi lakókörnyezet alakulását tanulmányozzák. Ehhez a valós tervezési helyszínek egy fiktív tervezési feladatnál lényegesen kedvezőbb, motiválóbb lehetőséget jelentenek a fiataloknak.

A tervek a „friss megközelítés” okán, hosszabb távon egy követendő fejlődési irány lehetőségét vázolhatják fel. A jövő építészgenerációjának célja a városi lakóépületek fenntartható – megfizethető, esztétikus, egyben kedvező üzemeltetésű alakítása.

Az őszi feladatot szeptember elején Felsőgalla helyszíni bejárásával kezdték a diákok, majd ezt követte a tervek alapját képző Tervezői programalkotás, a Településtörténeti kutatás és a Koncepcióterv készítése.

Forrás és kép: facebook.com/tatabanya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük